Ik ben Marijke, 33 jaar, opgegroeid en wonend in de top van Drenthe. Ik woon samen met mijn vriend Lars en onze 2 Maine Coons; Aramis en Chio, een hond; Daisy en kippen in een bosrijke omgeving.

Tekenen was altijd al mijn grootste hobby en van jongs af aan ben ik dol op dieren. Doordat ik ben opgegroeid met veel dieren (van katten tot Schotse hooglanders) om me heen raakte ik ook geïnspireerd door ze. Het is eigenlijk logisch dat ik dit ben gaan combineren en sinds een aantal jaar hier mijn werk van heb gemaakt. In de afgelopen jaren heb ik al veel (huis)dieren van over de hele wereld mogen tekenen. Kunst is een fundamenteel onderdeel van mij.

Ik ben begonnen met tekeningen in grafiet en ben daarna langzaam uitgebreid naar kleur. Dit heeft geleid tot realistische dierportretten in kleurpotlood en in pastel. Met pastel en kleurpotloden kan ik erg gedetailleerd en fijn werken. Ieder dier heeft wel iets bijzonders zoals een uniek vlekje of een unieke kleur en daarom zijn details in een portret voor mij erg belangrijk. Ik besteed daarom ook altijd vele uren aan een portret zodat het gaat ‘leven’ en het een realistisch en gedetailleerd portret wordt. Het is ontzettend belangrijk dat de persoonlijkheid van het dier terug te zien is.

Ook probeer ik de portretten betaalbaar te houden. Zo kan iedereen een kunstwerk van hun geliefde huisdier laten maken.

Klik hier om een idee te krijgen van het werk dat ik maak. De meeste opdrachten zijn van honden, katten en paarden, maar ik teken ieder dier. Vogels, reptielen, knaagdieren en ook wilde dieren – geen dier is te gek! Soms maak ik tussen de opdrachten door ook portretten van wilde dieren. Deze verkoop ik af en toe op de website.

En ook niet onbelangrijk: Alles wordt gemaakt met professionele materialen. Klik hier voor meer informatie over de materialen en over het aanvragen van een portret.

Onze maine coon kat Aramis die mijn pastel potloden vast heeft tijdens het tekenen van een opdacht..